Ingyenes szállítás, 10 000 Ft feletti vásárlás esetén. Részletek itt.

Csodás őszi almatorta

Csodás őszi almatorta

2020. november 8.

Ki ne szeretné az almáspitét? Most mutatunk egy olyan felturbózott receptet, amely méltó nagytestvére lehet a hagyományos verziónak. Nem mellékesen ez a hozzáadott cukortól mentes verzió datolya őrleménnyel készül.

A Hester's Life Datolya őrlemény igazi kuriózum, mely nem csak édességével és különegesen finom ízével emeli a készülő sütemények fényét, hanem rosttartalmával is. A torta alapját a szintén magas rosttartalommal bíró, gluténmentes Hester's Life Zabpehelyliszt alkotja, mely a süteményben lévő természetes cukrok felszívódását lassítja és a teltségérzet kialakulásához is hozzájárul. Mi már rengetegszer elkészítettük ezt az extravagáns receptet, szerintünk megunhatatlan!

A vegán verzióhoz a tojás helyett használhatsz lenmaglisztet vízzel elkeverve és vegán mascarponét!

Hozzávalók:

tészta:

töltelék:

krém:

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
  2. A tésztához a zabpehelylisztet, a datolya őrleményt, a sót és a kókuszszírt eldolgozzuk. Akkor jó, ha morzsás állagot kapunk.
  3. Hozzáadjuk a tojást a lisztes keveréskez és alaposan eldolgozzuk. Kemény, de gyúrható tésztát kapunk. A tészát félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  4. Lereszeljük az almát, hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet, a fűszereket, a sót és a datolya őrleményt. Közepes lángon összeforraljuk, majd az alma felét kivesszük és pépesre turmixoljuk, végül az egészet összekeverjük. 
  5. Egy közepes méretű tortaformába sütőpapír vágunk és a tésztát elegyengetjük benne alul és a szélein is. Villával megszúrkáljuk és 10 percre betesszük sülni.
  6. Az elősütés után a formába töltjük az almatölteléket és további 40-50 percig sütjük.
  7. A krémhez a mascarponét, a datolya őrleményt és a vaníliakivonatot kézi habverővel összedolgozzuk és a teljesen kihűlt tortán elsimítjuk. A tetejét őrölt fahéjjal díszitjük.

Ha elkészítettétek ti is, mutassátok meg nekünk Instagramon vagy Facebookon a #hestersrecept feltüntesésével.

Jó sütést!