Ingyenes szállítás, 10 000 Ft feletti vásárlás esetén. Részletek itt.

Így készíts tökéletes overnight zabkását szilvakompóttal!

Így készíts tökéletes overnight zabkását szilvakompóttal!

2020. augusztus 1.

Megmutatjuk, hogyan ne unj rá a zabkására nyáron sem!

Rajongunk a zabos reggelikért. Legyen az granola, zabkása vagy müzli. Azonban azt is szeretjük, ha a reggeli nem válik egyhangúvá, ezért variáljuk a különbőző elkészítési módokat.

Így nyáron, amikor már reggel tikkasztó melegre ébredünk jól esik egy hűsítő zabkása, csak úgy a hűtőből kikapva. Most mutatunk egy olyan receptet, ami garantáltan szuper krémes és izgalmas kását eredményez. Tehetsz bele különböző friss vagy fagyasztott gyümölcsöket, pépesített banánt, mogyoróvajat, kakaóport, de akár joghurtot, hogy még táplálóbb legyen.

Hozzávalók:

  • 50g zabkása alapmix
  • fél banán, villával összetörve
  • 100 ml víz
  • 100 ml növényi ital / tej 
  • egy csipet só
  • egy csipet fahéj
  • 2 db kisebb szilva

Elkészítés:

Az összes száraz hozzávalót egy kisebb üvegben összekeverjük, majd rátöltjük a folyadékot. A banánt villával pépesítjük és jól elkeverjük a többi hozzávalóval. Lezárjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a szilvát cikkekre vágjuk és egy kisebb edényben 1-2 evőkanálnyi vízben megpároljuk. Akkor van kész, ha a kissé megpuhult és a színét ereszetni kezdi. A hideg kása közepére halmozd rá a meleg szilvát és szórd meg fahéjjal.

zabkása alap kétféle zabpelyhet tartalmaz. Igazán különleges kását készíthetsz a nagyszemű és kisszemű zabpehely keverékével. Tudtad, hogy a nagyobb pelyheknek köszönhetően egy speciálisabb, izgalmasabb textúrát lehet létrehozni? A MIXER segítségével könnyedén össze tudod rakni!

Próbáld ki és élvezd a meleg szilvakompótot egy igazán hűsítő kásán!