Ingyenes szállítás, 10 000 Ft feletti vásárlás esetén. Részletek itt.

Mézeskalácsos tiramisu

Mézeskalácsos tiramisu

2021. december 7.

Tudtad, hogy a tiramisu azt jelenti ‘dobj fel’? Mi hallgattunk rá, nézd meg hogyan!

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 300g vegán mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

  1. Először készítsd el a mézeskalács fűszerkeveréket. Ehhez egy tálban alaposan keverd össze a hozzávalókat. Fontos, hogy minden összetevő őrölt legyen. Van amiből nincs, vagy ritka az őrölt változat (például a szegfűszeg), ebben az esetben mozsárban őröld finomra a hozzávalókat. Tedd kis üvegcsébe és használd kedved szerint! 
  2. Ezután egy tálban keverd össze a natúr zabkását, zablisztet, datolya őrleményt és a mézeskalács fűszerkeveréket, majd öntsd hozzá a mandula italt, alaposan keverd össze és tedd a hűtőbe éjszakára.
  3. Másnap készítsd el a krémet. Keverd össze a vegán mascarponét a vanília aromával. Szükség esetén lazítsd egy kevés mandula itallal. Vedd elő a hűtőből a fűszeres zab alapot és keverj hozzá egy adag frissen főzött presszó kávét. Ezután készíts elő egy szép tálat és kanalazd bele a fűszeres zabkrémet. Simítsd el a tetejét egy spatula vagy kanál segítségével, végül kend rá a vaníliás mascarpone krémet és ismét tedd 1-2 órára a hűtőbe. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral.