Ingyenes szállítás, 10 000 Ft feletti vásárlás esetén. Részletek itt.

Almás müzliszelet

Almás müzliszelet

2022. szeptember 1.

Tökéletes tízórai snack hozzáadott cukor nélkül. Uzsidobozba vele!

Itt az almaszezon, szinte kötelező almás pitét sütni. Most egy olyan tízóraira való receptet mutatunk, ami nagyon hasonlít a legkalsszikusabb őszi süteményre, mégis kicsit más. A töltelékben lévő útifű maghéj egy szuper nedvszívó rost, amivel a sűrítésre gyakran használt, magas szénhidráttartalmú keményítő könnyedén kiváltható. Ráadásul az útifű maghéj hozzájárul a napi rostbevitel fedezéséhez. Ha egészség-tudatos nassolnivalót pakolnál az uzsidobozba, akkor mindenképp próbáld ki ezt a receptet!

Hozzávalók:

Alaptészta:

Almáas töltelék:

  • 3 db Gála alma
  • 40 g Hester's Life Datolya őrlemény
  • 15 g útifű maghéj
  • őrölt fahéj, ízlés szerint
  • őrölt szerecsendió, ízlés szerint
  • egy csipet só

Ropogós morzsa:

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
  2. Az alaptészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsi aljába belenyomkodjuk, majd villávalmegszúkodjuk és 20 perc alatt elősütjük.
  3. Az almákat apró kockákra vagájuk és egy serpenyőben megpároljuk. Ha megpuhultak a kockák, hozzáadjuk a datolya őrleményt, a sót és a fűszereket. 1-2 percig főzzük a fűszeres almákat majd hozzáadjuk az útifű maghéjat is. Ha minden levet felszívott az útifű maghéj, akkor visszapótolhatunk egy keveset (30-40 ml), ügyelve arra, hogy ne higítsuk túl a ragut.
  4. A morzsához minden száraz hozzávalót egy tálba öntünk és hozzáadjuk az olívaolajat és a vizet, majd kézzel morzsa állagúra dolgozzuk a keveréket.
  5. Az előzetesen megsütött tésztára simítjuk az almás tölteléket és rászórjuk a morzsát.
  6. 180 C fokon további 20 percig sütjük.
  7. Ha készen van, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, majd utána szeleteljük.

 

A recept hozzávalóit az Alapanyagok és TOGO menüpontban találod. Ha elkészítetted a receptet, mutasd meg nekünk is milyen lett!