Ingyenes szállítás, 10 000 Ft feletti vásárlás esetén. Részletek itt.

Napindító

Napindító

2017. június 27.

A rohanó világban, ahogy az időnk egyre kevesebb, egészségünk úgy válik egyre fontosabbá. Szerencsére az egészség megtartása vagy elérése ma már egyre több ember számára lényeges. A felismerés, hogy egészség nélkül hosszútávon nem boldogulunk, egyre erősebb.

A testi és lelki jóllét egyik sarokköve a megfelelő táplálkozás, ezt már mindenki jól tudja. Az is közhely, de annál nagyobb igazság, hogy a reggeli kulcsfontosságú étkezés a nap során. A reggeli a megfelelő tápanyagok biztosításával merőben hozzájárul olyan kognitív funkciók megfelelő működéséhez, mint a figyelem, észlelés, emlékezet, tanulás és döntés. Ezen kívül szerepe van az optimális testtömeg elérésében és megtartásában. 

Drámai hatáskülönbség lehet aközött, hogy fogyasztottunk e valamit reggel vagy éhgyomorral indulunk útra. A reggeli elmaradásáról leginkább a korai rohanás tehet. Reggelire egy jól megválasztott, egészséges étel a nap hátralévő részére is kihat.

Növésben lévők számára nem kérdés a reggeli, hiszen iskolai teljesítményükre nagymértékben hatással van. A HELENA vizsgálatból kiderül, hogy azok a gyerekek, akiket szüleik bátorítottak vagy társaik egészséges étrendjét látták, nagyobb eséllyel lettek rendszeres reggelifogyasztók, egészséges ételek preferenciájával. Optimális esetben napi energiaszükségletünk mintegy 20%-át fedezzük a reggeliből. Ez felnőtteknél kb. 400 kcal-át, 5-10 éves gyerekeknél kb. 360 kcal-át jelenthet. Egy egészséges és minőségi reggeli tartalmaz elegendő fehérjét, zsírt, szénhidrátot és rostot. Utóbbi az emésztést segíti és beindítja a reggeli bélműködést. A beltartalom mellett kiemelt szerepű a reggeli rendszeressége is.

De mit várunk el egy átlagos reggelitől?

  • gyorsan elkészíthető,
  • finom,
  • egészséges és jó minőségű,
  • laktató legyen
  • a gyerekek is szeressék

A reggeli müzlik és gabonapelyhek megítélése mostanság hátrányos helyzetbe került, hiszen korábban magas rosttartalmuk miatt egészséges reggeliként titulálták, ám sokukban rejtőzik tetemes mennyiségű cukor és olyan adalékanyagok, melyeket nem szeretnénk tartósan fogyasztani.

Jogos elvárás, hogy, amit egészségesnek tüntetnek fel, az valóban jótékonyan hasson testünkre.

Mi, a Hester’s Life csapataként azt tűztük ki célul, hogy olyan reggelire, de akár más étkezésre szánt müzliket készítsünk, aminek összetételét egyszerű, jó minőségű hozzávalók alkotják. Célunk, hogy a fent megnevezett elvárásoknak megfelelően hozzájárulhassunk az egészségedhez.

Kóstold meg! Csalódott nem leszel, csak egészséges.

Forrás:

Breakfast habits and factors influencing food choices at breakfast in relation to socio-demographic and family factors among European adolescents. The HELENA Study; Lena Hallstro ̈ m a,b,1,*, Carine A. Vereecken c,d,1, Jonatan R. Ruiz b,e,1 ; Appetite 56 (2011) 649–657